Trafikdagar på NGJ

Vill du besöka oss? Närsen - Grontjärns Järnväg har öppet för allmänheten vid enstaka annonserade tillfällen och erbjuder då passagerarturer och guidningar bland våra lok och vagnar. Tågturen sker i låg fart och tar er längs vår bansträckning genom skogen, från vår basplats Närsen Nedre, till järnvägens nuvarande ändpunkt ca 300 meter bort- gruvområdet Närsviken. Här görs ett kort uppehåll innan återfärd. Turen tar ca 15 minuter. Ett besök hos oss under ca 1-2 timmar brukar vara lagom. Det går utmärkt att ta med eget fika. Badplats finns i närheten, ca 1 km väg.

Det går också att ställa en förfrågan om ett gruppbesök av föreningar och företag vid andra tillfällen än våra kördagar. Lämplig gruppstorlek 10 - 30 personer. Vi har i övrigt små möjligheter att erbjuda rena familjebesök för ett fåtal personer, men vi försöker i förekommande fall att ordna en gemensam besöksdag utifrån intresse. Vi förbehåller oss rätten att styra datum utifrån våra förutsättningar att bemanna verksamheten.

Vid oanmälda spontanbesök under icke trafikdagar har vi begränsade möjligheter att visa samlingen eller köra tågturer, även om vi finns på plats. Det går ofta bra att gå runt och titta själv, men var vänlig respektera att järnvägen ligger på sommarstugemark. Vi hänvisar helst till våra öppetdagar för allmänheten.

Allmänna Öppetdagar 2024:

Vi öppnar upp vår anläggning för besök i all enkelhet, med tonvikt på guidning och demonstration av våra lok.
Vi har begränsade möjligheter att bedriva regelbunden trafik denna dag, så tänk på att besöket kanske inte passar barnfamiljen som helst vill åka tåg hela dagen!
Området hålls öppet mellan kl 11.00 och kl 15.00. Tag gärna med eget fika!

Bokningar och Priser:
 • Entré annonserade trafikdagar erlägges kontant eller med Swish som frivillig kollekt om valfritt belopp till verksamheten. (barn 10 år och under gratis)
  Guidning och en tur med tåget. Ev dressinfärd och lokförarutbildning mm finns oftast att prova.

 • Förenings- och gruppbokning: Gör en förfrågan här!
  Det här är alternativet för er i ideella föreningar och större enskilda privata grupper, som vill besöka NGJ under andra tider än våra trafikdagar. Guidningar, tågturer, lokförarutbildning, dressinfärd, egna aktiviteter, mm. Programmet skräddarsys för er, och vid detta besök har ni anläggningen med personal exklusivt för er grupp. Pris 100:- per vuxen person, minimipris 2000:-

 • Företagsbokning: Gör en förfrågan här!
  Vill du boka in ett företagsevent på NGJ, kanske med kunder eller för avtackning eller jubilarer på jobbet? Program och innehåll enligt ovan. Vi lämnar gärna ett offertförslag och skräddarsyr ert event.

 • Intresseanmälan för övriga enskilda besök : Gör en förfrågan här!
  Är ni bara en liten skara som vill komma till NGJ, och inte vill boka upp er som grupp, kanske vill du bara kika förbi i all enkelhet en dag och se vad vi gör? Skicka en förfrågan och ett förslag på en dag du vill komma. Gärna fredag-söndag. Har vi möjlighet, så kan det gå att ordna ett enklare besök. Kort guidning och tågtur, ströva fritt på området. Ta gärna med eget fika! Vid detta besök kan ni sammanföras med andra besökare. Frivillig kollekt till verksamheten.


Erik Eronn © 2024